• Az új Hyundai Kona Electric letisztultabb formaterve a tiszta elektromos mobilitást jelképezi
  • Biztonsági, kapcsolódási és kényelmi funkciók kibővített köre gondoskodik még jobb vezetési élményről
  • A Kona Electric változatlanul a piac egyik legkiválóbb tisztán elektromos hatótávolságát (akár 484 km, WLTP norma szerint) kínálja

A Hyundai Motor több ponton megújította tisztán elektromos városi crossoverét, a sikeres Hyundai Kona Electric modellt. Hogy az új Kona Electric még többet kínálhasson az ügyfeleknek, a modellfrissítés során a formatervre, a technológiai tartalomra és a praktikumra koncentráltak.

A modell 2018-as bevezetése óta minden várakozást felülmúló kereslet mutatkozik a Hyundai Kona Electric iránt, köszönhetően nagyteljesítményű elektromos hajtásláncának, hosszú hatótávolságának és divatos crossover megjelenésének. Mindössze két év alatt több mint 120 000 példányt adtak el világszerte, ebből több mint 53 ezret Európában. Idén augusztusban a Kona Electric három szériakivitelű példánya új hatótávolsági rekordot állított fel a németországi Lausitzringen, ahol egyetlen feltöltéssel 1026 kilométert tettek meg. Ez év elején, januárban pedig a Guinness világrekorderré vált a Kona Electric, mint a „Legnagyobb tengerszint feletti magasságot elérő elektromos gépkocsi,” miután sikeresen átkelt az 5731 méter magasan fevő tibeti Sawula-hágón.

New Hyundai Kona Electric (5)

Ezen lenyűgöző eredményeken túl a Hyundai városi crossovere számos egyéb elismeréssel is büszkélkedhet. 2019-ben felkerült a WardsAuto „10 legjobb motor” listájára, majd az Auto Express Újautó-díjain elnyerte az Év Megfizethető Elektromos Járműve címet. 2020 áprilisában, az első ízben megrendezett TopGear Electric Awards díjátadón a Kona Electric vehette át a legjobb kisméretű családi járműnek szóló kitüntetést, miután a modell kilenc európai országon átívelő, 1600 kilométeres utat tett meg.

New Hyundai Kona Electric (15)

A Hyundai március óta a Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) csehországi üzemében is gyártja a Kona Electric modellt. Így a vállalat ügyfelei jóval rövidebb várakozási idővel juthatnak hozzá új elektromos járművükhöz.

New Hyundai Kona Electric (19)

Az új Kona Electric stíluselemeinek merész átalakítása nyomán még letisztultabb megjelenést nyert, miközben bővült biztonsági funkcionalitása, valamint technológiai tartalma.

„A Kona Electric 2018-ban a világ első, tisztán elektromos szubkompakt szabadidőjárműveként lépett a piacra, és ezzel fontos mérföldkőnek számított a megfizethető elektromos közlekedés terén.” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke. „Az új Kona Electric bevezetése fényesen igazolja, hogy a Hyundai teljes mellszélességgel kiáll az emissziómentes mobilitás mellett: az új modell továbbfejlesztett vezetőtámogató és biztonsági szolgáltatásaival minden eddiginél kívánatosabb ajánlatnak számít.”

Forrás: Hyundai