Az Év Autója (Car of the Year) választás zsűrije megnevezte a döntőbe jutott 7 modellt. Az új Citroën C5 Aircross SUV-nak sikerült bejutnia a nagy prezstízsű szavazás döntőjébe. A 2019-es Év Autója díj győztesét a jövő év márciusában, a Genfi Autószalon keretében hirdetik ki.

A « Car of the Year » bizottság 1964 óta minden évben megválasztja az év autóját. Immáron 23 ország 60 újságírója alkotja a zsűrit és vesz részt a szavazásban. A versenybe beválasztott modellek olyan kritériumok alapján mérettetnek meg, mint az ár-érték arány, a dizájn, a kényelem, a biztonság, a technológia és a környezetvédelemre irányuló törekvések.

Az új Citroën C5 Aircross SUV bent van az Év Autója választás 7 döntőse között. Az erőteljes egyéniségű C5 Aircross SUV-ot energikus, magabiztos karaktere emeli ki kategóriatársai közül. A Párizsi Autószalonon bemutatott modellre, amely a Citroën zászlóshajója, immár 1500 megrendelés érkezett. Kereskedelmi bevezetése decembertől kezdődik meg. Vonzerejét robusztus és erőteljes, ugyanakkor arroganciától mentes dizájnja adja. A Citroën Advanced Comfort® program keretében megtervezett modell osztályon felüli kényelmet nyújt utasainak, köszönhetően a Progresszív hidraulikus ütközőelemekkel® ellátott felfüggesztésnek és az Advanced Comfort üléseknek. Térkínálata és modularitása a Citroën egyterűek fejlesztésében megszerzett tapasztalatának eredménye. A modern C5 Aircross SUV nem kevesebb, mint 20 vezetéstámogató rendszert és többféle csatlakozási lehetőséget kínál.

ev_Autoja_2019_C5_Aircross.302343.36

Több, mint 590 000 db-os értékesítési eredményével a Citroën számára ez már az ötödik egymást követő év, hogy növelni tudja eladásait. Ez az elmúlt 7 évet tekintve rekord eredmény a Citroën márka számára, amely Európában 6%-ot tudott fejlődni a 2017-es év azonos időszakához képest. A C3 Aircross kompakt SUV-ra egy évvel a bevezetése után már 120 000 megrendelés érkezett. Az új Citroën C5 Aircross SUV folytatja a márka megújítását és segíteni fogja a Citroënt kereskedelmi eredményeinek további javításában.

A 7 döntőssel végzett összehasonlító tesztekre 2019 februárjában kerül sor. A legtöbb szavazatot megszerző modell 2019. március 4-én, a Genfi Autószalon megnyitásakor kapja meg a tekintélyes elismerést.

Forrás: citroen.hu

Értékesítőnk:

Szabó András
Citroën/DS értékesítő
Tel.: +36 66 519 227
Mobil: +36 30 626 10 02
andras.szabo@meszlenyiauto.hu