• A 2011-ben elindított speciális választék segítségével a Renault elérte a 200 000-es értékesítési álomhatárt az európai elektromos autók piacán
  • Franciaországban, a negyedik legnagyobb piacon ebből 100 000 autó kelt el
  • Sorban a negyedik évben a Renault első helyen áll az európai elektromos autó értékesítésben
  • A ZOE és a Kangoo Z.E. marad továbbra is a Csoport európai értékesítési stratégiájának a kulcsa.

A Renault egyszerre lépte át az európai 200 000-es és a francia piaci 100 000-es szimbolikus értékesítési álomhatárt. A folyamatosan növekvő eladások mellett ez az eredmény is megerősíti a Renault európai vezető pozícióját az elektromos autók piacán.

Európában közel minden harmadik eladott elektromos járműből egy Renault

A 2011-ben elindított választékával a Renault, mint az elektromos autózás egyik úttörője a negyedik évet zárja európai piaci elsőként. Az európai utakon futó elektromos autók közül majd minden harmadik Renault gyártmány. 2018-ban a Renault elektromos jármű értékesítése 36%-al nőtt, az év második felében ez +61%-os növekedést jelentett. Franciaországban 56,8%-os piacrészt mondhat magáénak a márka, személy- és kishaszonjárműveivel.

„Büszkék vagyunk arra, hogy Európában több mint 200 000 ügyfél tette le a voksát a Renault valamelyik modellje mellett, és vált az elektromos autózás az élete részévé. Természetesen ez csak egy lépés azon a hosszú úton, amelyen járunk: az elmúlt tíz évben világossá tettük azt, hogy az elektro-mobilitás mindenkinek jár. A Renault Csoport ambíciója nem kevesebb, mint 10%-nyi szelet abból a tortából, amely 2022-re az értékesítést jellemzi majd. Azért, hogy ezt elérjük, 8 elektromos modellt küldünk csatába a közeljövőben, hogy ezek alkossák a választékunkat.” – mondta el Gilles Normand, a Group Renault EV elnökhelyettese.

renault_zoe_0323.jpg.ximg.l_12_m.smartSokoldalúan teljes választék

Mi a fenti siker oka? Egyebek között a piac legteljesebb és legsokoldalúbb választéka, amelyet a ZOE, a Kangoo Z.E., a Master Z.E. és a Twizy alkot.

A választékot folyamatosan fejleszti a gyártó, például a hatótáv vagy a még gyorsabb töltés területén. A két zászlóshajó a városi kisautó ZOE és a Kangoo Z.E. kishaszonjármű. A ZOE tagadhatatlanul a piaci etalon marad, hiszen 40 000 példányban kelt el csak a tavalyi év folyamán, ebből 18 000 a francia piacon. Hat évnyi folyamatos piaci siker után is csábítja az ügyfeleket vonzó formáival és 300 kilométeres valós hatótávjával*.

A Kangoo Z.E. is uralja az európai piacot a saját szegmensében, 2018-ban 51,5%-os piacrészt tudhat a magáénak.

Hazánkban is egyre népszerűbb az elektromos autózás

„Az elmúlt években az elektromos autózás egyre nagyobb szerepet kap a közbeszédben, és örömmel tapasztaljuk, hogy az elektromobilitás iránti érdeklődés is folyamatosan növekszik. A Renault Hungária a Csoport fejlesztési eredményeire támaszkodva kívánja a hazai érdeklődőkkel is megismertetni ezt a közlekedési formát. Ennek érdekében 2019-ben kiemelt erőfeszítéseket teszünk, mind kommunikációban, mind pedig a termékek kézzelfoghatóságát illetően.” – húzta alá Wachtler Tamás, a Renault Hungária ügyvezetője.

Francia gyártású elektromos járművek

2018 júniusában a Groupe Renault egymilliárd eurós befektetést jelentett be az elektromos jármű gyártásba Franciaországban, az Alliance terveivel összhangban. 2022-re a Csoport tervei között szerepel:

  • Az új Alliance elektromos platform piacra dobása, amely Douai-ben, a Renault második elektromosautó-gyártósorán készül majd
  • A ZOE gyártási kapacitások megduplázása a flins-i üzemben és az új ZOE bemutatása, amelyet szintén itt gyártanak
  • Cleonban háromszorosára nő majd a motorokat előállító termelőkapacitás, és 2021-ben jön az új generációs motor is
  • Maubeuge-ben is befektetéseket eszközöl a csoport, így az új generációs Kangoo-család és az elektromos Kangoo Z.E. kishaszonjármű is itt készül majd.

ZOE és Kangoo Z.E. értékesítési eredmények 2018-ban

zoezeTovábbi információk a Renault Csoport elektromos autós stratégiájáról a http://easyelectriclife.groupe.renault.com link alatt érhetők el.
* WLTP ciklus szerint

Értékesítőink:

kovacs_pKovács Péter
Renault-Dacia értékesítő
Tel.: +36 66 519 202
Mobil: +36 30 664 47 76
peter.kovacs@meszlenyiauto.hu

gali_aGali Árpád
Renault-Dacia értékesítő
Tel.: +36 66 519 203
Mobil: +36 30 664 47 77
arpad.gali@meszlenyiauto.hu