BEMUTATKOZIK A CITROËN ÚJ KOMPAKT MODELLJE !

Citroen_C4_COTY.368320

A SZAKMAI ZSŰRI A CAR OF THE YEAR 2021 DÖNTŐSEI KÖZÉ VÁLASZTOTTA!

A CITROËN ÚJRAÉRTELMEZI A KOMPAKT ÖTAJTÓS FOGALMÁT

2020-ban az új ë-C4 – 100% ëlectric és az új C4 modellekkel folytatódik a Citroën elektromos offenzívája. Megújult Citroën design, kivételes fedélzeti kényelem és szabadon választható erőforrás: a modell tisztán elektromos, benzin- és dízelmotorral is kapható. Az új ë-C4 – 100% ëlectric és az új C4 a kompakt Citroën limuzinok 92 éves hagyományának méltó örökösei. 1928 óta összesen 10 generáció követte egymást, és az ötajtósokból összesen 12,5 millió példány kelt el.

Az új Citroën ë-C4 – 100% ëlectric és az új Citroën C4 már rendelhető.

DESIGN

HATÁROZOTT STÍLUS, EGYEDI KARAKTER

1500x500-c4-design.357375.357614

Az új Citroën C4 egyedi módon fejezi ki a karakterét. Egyszerre jellemző rá:

● a kompakt ötajtósok eleganciája, letisztultsága és dinamizmusa (áramvonalas sziluett, kifinomult vonalvezetés és jellegzetes grafikus részletek, új első és hátsó lámpatestek)● és a SUV-ok ereje és határozott karaktere, ami a nagy kerekekben és a sportos, nagyívű sziluettben mutatkozik meg.

ÚJSZERŰ, HIGH-TECH ORR-RÉSZ

C4

A Citroën C4 megjelenése energikus és határozott:

Magas és szoborszerű motorháztető , a Citroën új stílusjegyeit hordozó orr-rész, V-alakban elhelyezett lámpatestek, két szinten helyet foglaló fényszórók és az orr két széléig húzódó krómozott márkajel.

A nappali fényeknél, a fényszóróknál és a ködlámpáknál is alkalmazott 100% LED Vision technológia.

5evgarancia

*Minden 2021. 01. 01. után forgalomba helyezett, magánügyfél számára új autóként értékesített új Citroën C4 személygépkocsi vásárlása esetén a 3 év szerződéses gyári jótállás mellé most + 2 év kiterjesztett EssentialDrive szerződéses jótállást adunk ajándékba. Ez alól kivételt képez a FEEL felszereltségű ë-C4 – 100% ëlectric gépkocsi (1CLEA5HESFB0A010 gyári típuskód), melyre a  2 év kiterjesztett szerződéses garanciát külön kell megvásárolni. Az EssentialDrive szerződés keretében nyújtott jótállás a 3 éves szerződéses gyári jótálláson túl érvényes, a gyári szerződéses jótállással megegyező szolgáltatásokat tartalmaz, és az autó első tulajdonosának történő átadásától számított 5 évig vagy 100 000 km-ig (amelyiket előbb eléri az autó) érvényes. Az akció visszavonásig érvényes.
**A gyári szerződéses jótállás és az EssentialDrive szerződés keretében nyújtott jótállás szolgáltatásai kizárólag abban az esetben vehetők igénybe, ha az adásvételi szerződésben, a Szerviz- és Garanciafüzetben és a Szolgáltatási Szerződésben foglalt feltételek és körülmények egyidejűleg teljesülnek.
***8 év jótállás 160 000 km futáskorlátig (amelyiket előbb eléri az autó) a meghajtó akkumulátorra 70%-os töltő kapacitás erejéig.

PROGRESSZÍV HIDRAULIKUS ÜTKÖZŐELEMEKKEL® ELLÁTOTT FELFÜGGESZTÉS

1500x470-ec4-cac.356461.357611

Az új Citroën C4 progresszív hidraulikus ütközőelemekkel® ellátott felfüggesztése a kiemelkedő kényelem és az ún. repülőszőnyeg-hatás révén messzemenően hozzájárul az utasok jó közérzetéhez, az autó dinamikus viselkedéséhez és a vezetési élményhez.

A rendszer működési elve egyszerű. A Citroën által alkalmazott progresszív hidraulikus ütközőelemekkel® ellátott felfüggesztési rendszerbe két hidraulikus ütközőelem van beépítve a két végállásnál, a ki- és berugózott állapotnak megfelelően. A felfüggesztés így az igénybevételtől függően két fokozatban működik:

Enyhe be- és kirugózásnál a rugó és a lengéscsillapító együtt szabályozza a függőleges mozgásokat, anélkül, hogy szükség lenne a hidraulikus ütközőelemekre. Olyan érzés, mintha az autó átsuhanna az úthibák felett. Ezt nevezzük repülőszőnyeg-hatásnak.
Nagymértékű be- és kirugózásnál a rugó és a lengéscsillapító együtt dolgozik a hidraulikus ütközőelemekkel. Ezek fokozatosan lassítják a mozgást, és megakadályozák ezzel a hirtelen ütközéseket a végállásoknál. A hidraulikus ütközőelem elnyeli és szétszórja a tárolt energiát. Így nincs visszapattanó hatás, az utasok a zökkenésektől teljesen védve vannak.

KAPCSOLAT A DIGITÁLIS VILÁGGAL

c4dig

Az új Citroën C4 a legkiválóbb kapcsolódási technológiákat alkalmazza:

  • 10” érintőképernyő az autó beállításainak módosítására, a multimédiás rendszer, a telefon, a klímaberendezés és a navigációs rendszer kezelésére. A rendszer hangvezérléssel is működtethető.
  • Connect Play, melyhez az Android Auto és az Apple Carplay technológiával kompatibilis Mirror Screen funkció tartozik
  • Vezetéknélküli okostelefon-töltő
  • Connect Assist: helymeghatározással működő, előfizetést nem igénylő, éjjel-nappal ingyenesen igénybe vehető assistance és sürgősségi segélyhívó szolgáltatás
  • Connect Nav: legújabb generációs 3D online navigációs rendszer
  • ConnectedCAM Citroën®: a Citroën C3 és a Citroën C5 Aircross SUV után ez a harmadik ilyen kamerával rendelkező Citroën

CITROËN CONNECT PLAY

001

Az Apple CarPlay™ és az Android Auto technológiával kompatibilis Mirror Screen funkciónak köszönhetően az autóra csatlakoztatott okostelefon kijelzője a gépjárműére tükrözhető. Így elérhetővé válik a telefon multimédia-tartalma, és a telefont, valamint a funkcióval kompatibilis alkalmazásokat közvetlenül az érintőképernyőről vezérelhetjük.

CITROËN CONNECT NAV

002

A 10” érintőképernyő látja el az összes média-, telefonos és navigációs funkció vezérlését.
A hangvezérléssel működtethető Connect Nav 3D navigációs rendszer a TomTom Traffic szolgáltatáson keresztül valós időben tájékoztat a forgalmi viszonyokról, az útvonalon található parkolókról és áraikról stb.
Vizuális és hangjelzés útján egyben a veszélyzónákra is figyelmeztet.

CITROËN CONNECT ASSIST

003

A Connect Assist helyzetbeméréssel egybekötött sürgősségi és assistance segélyhívásra nyújt lehetőséget. Baleset vagy bármilyen más gyors beavatkozást igénylő szituáció esetén lehetővé teszi a megfelelő segélyszolgálatok automatikus vagy az „SOS” gombbal történő riasztását. Az éjjel-nappal elérhető szolgáltatáshoz nincs szükség külön előfizetésre.

20 VEZETÉSSEGÍTŐ RENDSZER

SZÍNES HEAD-UP DISPLAY

004

A színes heap-up display kijelzőrendszer a vezetéssel kapcsolatos alapvető információkat egy, a vezető látóterében elhelyezett átlátszó lemezre vetíti.

HIGHWAY DRIVER ASSIST

005

A HighWay Driver Assist a Stop & Go funkcióval ellátott adaptív tempomatot és a sávtartó asszisztenst kombinálja, azaz az autó sebességét és iránytartását is vezérli. A vezető így részlegesen átadhatja a vezetés feladatát; egyedül arra kell figyelnie, hogy a törvényi szabályozásnak megfelelően kezét a kormánykeréken tartsa és figyelje az utat. Fékezéssel vagy a kormányra kifejtett erővel azonban bármikor visszaveheti az irányítást az autó fölött.

PARK ASSIST

006

A Park Assist a járdával párhuzamos, illetve arra merőleges parkoláskor segít a gépkocsi méretének megfelelő parkolóhelyet találni, és automatikusan bekormányozza az autót. A vezetőnek csak a gáz- és a fékpedált kell kezelnie.

TISZTÁN ELEKTROMOS, BENZIN- ÉS DÍZELMOTOROK

007

Az új Citroën ë-C4 – 100% ëlectric csendes és könnyű vezetést biztosít, mely egyszerre dinamikus és kiegyensúlyozott:

100 kW-os (136 LE) motor
260 Nm azonnal rendelkezésre álló nyomaték
30 perc* alatt akár 80%-os töltésszint, mellyel akár 350 km-es (WLTP) hatótáv biztosítható
50 kWh-s akkumulátor, melyre – 70% töltőkapacitás erejéig – 8 évre vagy 160 000 km-re szóló jótállás vonatkozik
* 100 kW-os nyilvános töltés esetén

008

A Citroën C4 kínálatában új generációs Euro 6 benzin- és dízelmotorokat találunk:

Egyenletes, hatékony vezetés
Benzinmotorok: 100–155 LE teljesítmény
Dízelmotorok: 110–130 LE teljesítmény

EAT8 AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ

eat

A 8 sebességes EAT8 automata sebességváltóhoz egy új, speciális mintázatú fém váltókar tartozik. Az utóbbin a hátramenetnek, az üres fokozatnak és az előremenetnek megfelelően három pozíció (R, N és D) és 2 nyomógomb található:

P a Parking üzemmód kapcsolásához,
és M a manuális üzemmód kapcsolásához (benzin- vagy dízelmotor esetén),
vagy B a Brake üzemmód kapcsolásához (elektromos meghajtás esetén).

1480x540-c4-home-couple.357388

Forrás és további információk: citroen.hu